Държавният глава връчи втория мандат на ПП и веднага призова акад.

...
Държавният глава връчи втория мандат на ПП и веднага призова акад.
Коментари Харесай

Румен Радев посече Промяната, призова Денков да върне мандата

Държавният глава връчи втория мандат на Политическа партия и веднага призова акад. Николай Денков да го върне.

Президентът Румен Радев връчи втория мандат на втората политическа мощ в 49-ото Народно заседание - парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Държавният глава разпореди на акад. Николай Денков втория изследователски мандат да предложи проектосъстав на кабинет.

„ Уважаеми, акад. Денков, желая да изразя своето персонално почитание към вас, познавайки ви в качеството на длъжностен министър и своето цялостно схващане за деликатността на обстановката. Аз съм директно зает с националната сигурност и предназначен да защищавам българската страна. Тук желая да заявя, че тъкмо поради това да ви връча мандат в случай изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на водачите на вашата партия. Аз съм предназначен да защищавам Конституцията и аз съм задължен да връча този изследователски мандат. Неговото оползотворяване е ваше конституционно право. Но в точно на запазване на Вашето достолепие и политическа вероятност и запазване на имиджа пред нашите сътрудници ”, сподели Радев, до момента в който връчваше досието.

„ Призовавам ви да преосмислите напълно целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който към този момент дискредитиран ", добави президентът.

След като получи втория изследователски мандат от президента, групировката ще има седем дни, с цел да предложи на президента конструкция и състав на кабинет или да върне мандата несбъднат.

ГЕРБ-СДС замрази договарянията с ПП-ДБ след изтеклия запис от Националния съвет на Политическа партия. Двете обединения преговаряха за ротационно ръководство - първо 9 месеца с министър председател акад. Николай Денков, а идващите 9 - с министър председател Мария Габриел, написа standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР